Provar ny glukosmätare!

Nu ska jag prova en ny glukosmätare i 3 månader för att se om jag ska byta från min tidigare Libre2. Den jag ska prova nu är den nya Dexcom G6.

Dexcom G6® är den senaste utrustningen för kontinuerlig glukosmätning (CGM), där du ser dina glukosvärden direkt i din mobil eller mottagare. Du får larm om värdet blir högt eller lågt – och kan agera direkt för att undvika känningar och höga värden.

Jag tycker är alldeles underbar nämligen Larm om snart akut lågt värde.

Varningen för snart akut lågt värde varnar när ditt glukosvärde faller såpass snabbt att det kommer falla till 3,1 mmol/L på mindre än 20 minuter. Detta ger dig tid att vidta åtgärder för att förhindra lågt glukosvärde.

Måste säga att det är det bästa, man hinner parera innan det blir för lågt. detta kommer göra att man slipper de där jobbiga dalarna som är så sjukt jobbiga och gör att du mår fysiskt och psykiskt dåligt.

Att ha det aktuella glukosvärdet i din mobil och i din klocka är otroligt smidigt, man behöver inte upp med mobilen och mäta av utan det är ständigt i din mobil och klocka. Perfekt vid träning.

Funkar detta så finns ingen anledning att gå tillbaka till Libre 2. Jag återkommer efter denna provperiod och ger ett utlåtande och vad som är bra och vad som jag kanske saknar från Libre2.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: